maandag 10 november 2014

Zondag 9 november - vertrek


De dag begon vroeg met de wekker die al om 4 u afging. Iedereen was gelukkig mooi op tijd om te vertrekken naar de luchthaven in Eindhoven. Na een goed uur kwamen we daar aan. Na het inchecken van onze baggage dronken we een smakelijk warm ochtenddrankje in combinatie met een croissantje, muffin of honingkoekje. Daarna was het tijd om de ouders die ons gebracht hadden, gedag te zeggen en om langs de douane te passeren. Iedereen ging zonder problemen door de douane - sommigen na een wel zeer grondige fouillering - behalve ik. Blijkbaar zat mijn passer - een potentieel wapen - nog in mijn rugzak. Ook wilde mijn papa er nog voor zorgen dat ik geen dorst zou krijgen door een extra flesje water in diezelfde tas te stoppen. Na deze eerste obstakels, kon Lobke haar luchtdoop ondergaan. Aangekomen in Malaga, diende zich een tweede probleem aan. Sophie was zo slim geweest om haar jas in het vliegtuig te vergeten. Enfin, na 25 min te wachten, treinticketjes te kopen en wat te eten, kwam de jas toch nog terecht!
Zodra we buiten kwamen, voelden we de zalige zuiderse zon :-)



En dan de trein op naar Malaga. Daar toonde Sophie ons de weg naar El Pimpi, een heerlijk en bekend tapas-restaurant. We waren meteen fan van Spanje! Sophies vergetelheid was haar snel vergeven. De sfeer was super!


We maakten een wandling door de stad. Er werd gelachen en gebabbeld. Joost kon er hier en daar al eens een gekke bek tussen trekken waardoor de dag alleen maar grappiger werd.
















Om 16u was het tijd om naar onze bestemming te gaan: San Pedro de Alcantára. We deelden een bus met de Italianen die ons al zaten op te wachten. Zij hadden nog een straffer verhaal. Eén van hun leerlingen was zijn identiteitskaart vergeten en moest noodgedwongen wachten tot de volgende dag om te kunnen vertrekken.
Na de aankomst ging iedereen zijn eigen weg. De leerkrachten gingen naar hun hotel en de leerlingen werden overgeleverd aan de zorgen van hun gastgezin. De ontvangst was warm en hartelijk. De meesten van ons hadden nog een heel gezellige avond in de straatjes van Marbella.

Groetjes, Leonard












Geen opmerkingen:

Een reactie posten