maandag 10 november 2014

Maandag 10 november



Hallo iedereen!

Ik zal jullie iets meer vertellen over de avonturen van de voorbije dag, hier in San Pedro Alcantara.
Onze dag startte op wat voor ons het normale uur is, als we school gehad zouden hebben. Rond kwart over acht waren we dus allemaal aanwezig op school. Na elkaars verhalen gehoord te hebben over de eerste avond in het gastgezin, (dingen zoals: "Ik zat echt vol en het dessert moest nog komen!" en "Ik heb tortilla del patato of zoiets gegeten!" waren uitspraken die we bij elkaar zagen terugkomen) begonnen we met een korte introductie door de Spaanse leerkrachten. Hierna moesten we onszelf kort voorstellen en toen we iedereen min of meer bij naam kenden, werden we in 4 groepjes verdeeld. Elk groepje moet deze week een ' product' realiseren (in mijn geval het interview). Toen was het tijd voor onze presentaties. We hadden er allemaal hard aan gewerkt, maar we waren toch wat zenuwachtig. Alles verliep gelukkig vlot, hoewel Leonard nog voor een verassing kwam te staan: "In Bruges there are many bridges ... Oh, heet Brugge daarom Brugge!" Hierna volgden ook de presentaties van Polen en Italiƫ en ten slotte van Spanje zelf.





Na deze leerrijke ochtend kregen we tijd voor 'breakfast'. We ontdekten al snel dat dit sloeg op een broodje dat we allen meegekregen hadden van ons gastgezin.






Na deze korte pauze vertrokken we naar een park in de buurt. Daar gearriveerd kregen we meer uitleg over de verschillende ecosystemen in het park. Na een tijdje werd het misschien een beetje langdradig, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt met de korte stop in de speeltuin. Even op de schommel, het klimrek... Kortom we gedroegen ons als kinderen van 8 jaar, die er alleen wat groter uitzagen. Gelukkig dat ze ons hier niet kennen.






























Na deze amusante stop keerden we terug richting de school waar we even onze choreografie voor de videoclip van later deze week oefenden. Anke, onze dansleraar van dienst, kon het zelfs misschien iets beter dan de Spanjaarden zelf! Een geslaagde repetitie dus! Na deze inspanning waren de jongens toe aan een potje voetbal. Ook de meisjes waagden zich eventjes aan volleybal.



















Daarna was het eindelijk, we zijn ondertussen 3 uur, tijd voor de ' lunch' (tortilla en vlees in tomatensaus). Toen we onze hongerige magen gestild hadden, vertrokken we richting de brandweerkazerne. Daar kregen we een rondleiding in het gebouw en vond het interview plaats. Nadat we allemaal eens van de 'emergencybuis' geschoven waren, klommen we als afsluiter op 1 van de brandweerwagens voor een mooie groepsfoto.






























Na deze al goedgevulde dag, trokken we tenslotte nog richting shoppingcenter. Ik zal niet te veel in detail treden, maar laten we het erop houden dat oogschaduw GEEN lippenstift is! Toen iedereen uitgeshopt was, was het tijd om terug te keren naar San Pedro. Daar aangekomen vertrokken we allen met onze partner naar ons gastgezin voor nog een gezellige avond. Voor mij was dat dik in orde met een reuzenpizza in een gezellige pizzeria met zich op de haven van Porto Banus.

Een geslaagde dag dus met heel veel nieuwe ervaringen en nieuwe Engelse woorden. Lars zal vanaf nu nooit meer zeggen: "You've set me in the sack!"
Veel groetjes uit het (voorlopig) zonnige Spanje!
Lobke













 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt Lobke, voor je mooie, leuke verslag. Amuseer je verder, en vooral: GENIET!!! Groetjes van moeke en pepe uit het zonnige Vlaamse land.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lars en Leonard in de speeltuin, ok maar voetballen? En geen (grote) ongelukken?
    Het is fijn om al jullie teksten, ervaringen te lezen, nog veel plezier tijdens deze trip.

    BeantwoordenVerwijderen